keskiviikko 10. tammikuuta 2018

MEIDÄN PÄIVÄ

Päätin koostaa blogipäivitykseksi meidän ihan tuiki tavallisen arkipäivän. Näin me elellään taaperon kanssa suurin osa meidän päivistämme.

08-09.00:
Herätään. Meillä nukutaan edelleen suurin osa öistä kaikki samassa sängyssä ja mikäs sen ihanampaa, kuin aamulla herätä pienen tuhisijan vierestä. Lähes joka aamu sänkyyn on tunkemassa vielä kaksi koiraakin.

09.30:
Aamiainen. Itse syön normaalisti aina aamupuuron sekä leipää. Lapsi syö vaihtelevasti viiliä, Yosan, itsetehdyn hedelmä/marjasmoothien, talkmuroja, mandariinin. Mitä milloinkin. Lapsen kanssa on oppinut, että jääkaapissa ja kaapeissa on aina oltava valinnanvaraa ja täytettä.

10.30:
Avoin päiväkoti, muskari tai perhekahvila.
Yleensä joka päivä ollaan näihin aikoihin jossain näissä. Kivaa tekemistä taaperolle, äidille seuraa muista aikuisista sekä KAHVIA. Paljon kahvia.


12.-12.30:
Lounas. Useimmiten syödään lounaaksi jotain edellisenä päivänä tehtyä lämmintä ruokaa, joskus taas lapsi menee ihan purkkiruokalinjalla (en ota tästä mitään huonoäiti-fiiliksiä). Lounaaksi en oikeastaan koskaan ala valmistamaan uutta lämmintä ruokaa, vaan mennään edellispäivän ruoilla.

Välillä käydään ihan ravintolalounaalla, mutta se ei useimmiten ole mikään nautinto, kun itse saa lappaa ruokaa nopeasti suuhun ennenkuin lapsi kyllästyy ja haluaa pois tuolista.


13.30-14:
Päiväunet ulkona. Ja nämä päikkärit ovat aina ulkona vaunuissa. Yhden kerran tässä eräs päivä kokeilin yhdessä nukkua sisällä lapsen kanssa päikkäreitä ja ei mennyt ihan putkeen tämä homma. Unille saamisessa meni lähemmäs tunti, kun lapsi meuhkasi ja pomppi sängyssä. Ja unet kesti ainoastaan reilu puoli tuntia, kun ne ulkona kestää 1,5-2,5 tuntia.

Päikkäreiden aikaan on mun ihana oma aika, jolloin keittelen kahvia, surffailen netissä, katselen sarjoja, kirjoitan blogia, luen, hoitelen pakollisia asioita kotoa käsin, you name it.
Mies tulee kotiin töistä lapsen päikkäreiden aikana.

15.00: 
Itkuhälyttimestä kuuluu lapsen heräilyä.Välipala-aika. Yleensä välipalaksi lapsi syö vaihtelevasti samaa kuin aamiaisella, kuten hedelmiä, Yosan, smoothien yms.

15.30
Omia leikkejä ja ulkoilua koirien kanssa. Jos on kauppapäivä, yleensä iltapäivästä käymme kaikki yhdessä ruokakaupassa. Meillä on vakiintunut tapa, että käymme yleensä aina koko perhe isosti ruokakaupassa kerran tai kaksi viikossa. Sitten vaihtelevasti jompikumpi, minä tai mies hakee viikon aikana kaupasta kaappiin täydennystä.


17:00
Päivällinen. Mies yleensä tekee meillä lämpimän ruoan, mikäli ehtii. Ei siinä, kyllä mäkin osaan tuon ruokapuolen, mutta useimmiten on helpompi miehen hoitaa ruoan valmistus ja itse touhuan lapsen kanssa sillä aikaa. Jos mä laittaisin ruoan, olisi lapsi koko ajan hääräämässä jaloissa kun on niin äitin perään.

Mies lähtee yleensä salille ennen lapsen iltapuuhien alkamista. Mulla on tässä vielä itsellä asialistalla, että jonkin iltapainotteisen harrastuksen itselleni löytäisin. Olin eräänä päivänä ilmaisjoogatunnilla ja mietinkin, että alkaisin kerran viikossa käymään iltaisin joogassa. Tämä olisi ihanan rauhoittavaa ja tulisi tarpeeseen.

17.30-19.00
Omia leikkejä ja ulkoilua, mikäli ei aiemmin vielä ulkoiltu.

19.00:
Iltatoimet. Iltapala, joka on lapselle lähes aina puuro vaihtelevalla hedelmäsoseella. Yöpuku päälle ja hampaiden pesu.

20-20.30:
Lapsi nukkumaan. Hän nukahtaa yleensä aika helposti, tähän menee n. 15-30 min.

20.30-23.30
Hengaillaan miehen kanssa sohvalla, molemmat tekee aikansa omia juttujaan. Vaihdetaan päivän kuulumisia, välillä katsotaan leffa.
Mies menee yleensä aikaisemmin nukkumaan n. 21-22.00.

23.30-00
Itse nukkumaan. Vannon lähes joka aamu, että tänään menen aikaisin nukkumaan. Ja koskaan en mene. Musta on ihan parasta iltaisin surffailla nettikaupoissa ja facekirppareilla sekä katsella omassa rauhassa sarjoja.

00-08.00:
Heräilyä 3-10 krt yössä :D

Tällä tavalla kulkee suurimmaksi osaksi meidän päivät. Useimmiten lisäksi joko itse tapaan lapsen kanssa muita äitejä tai ystäviäni tai koko perheen kanssa kyläillään. Välillä käydään lapsen kanssa shoppailemassa. Käydään lisäksi myös kerran viikossa vauvauinnissa ja tehdään koko perheen voimin koirien kanssa metsälenkkejä. Teen myös 1-4 krt/kk keikkatöitä, yleensä la aamuvuoroja. Miehen vapaapäivinä keksitään yleensä jotain spesiaalimpaa.

Välillä päivät toistavat itseään, mutta useimmiten kyllä nautin tästä kotonaolosta.

Aurinkoista viikkoa teille!

AnetteEi kommentteja:

Lähetä kommentti